HomeShëndeti

Tani ju mund të kontrolloni ëndrrat dhe stresin tuaj

Çfarë janë ëndrrat e ëmbla, e dini? Ëndërrimi i ëmbël është kur një person është i vetëdijshëm për ëndrrat që po sheh! Ndonjëherë ne kemi ankth kur shohim ëndrra të këqija, mirëpo ne do t’ju këshillojmë se si mund të luftoni ankthin dhe problemet e tjera psikologjike nga gjumi i vetëdijshëm.

Ka ngjashmëri në aktivitetin e trurit mes ëndërrimit të vetëdijshëm dhe psikozës. Pra, në thelb, kur ju shihni një ëndërr, ju ndiheni njësoj si një person që ka një çrregullim psikologjik. Tinguj të çuditshëm, apo jo?

Në përgjithësi, shkencëtarët pohojnë se:–

Njerëzit që vuajnë nga ankthet, mund të ëndërrojnë në mënyrë të vetëdijshme, pra ndaj edhe zgjohen menjëherë.

– Ju mund të ndërtoni ëndrrat tuaj duke parë ato që dëshironi ju. Vetëm imagjinoni se si do të ishte jeta juaj nëse do t’ju realizoheshin ëndrrat e bukura. Nëse ju ëndërroni pozitivisht kur jeni në gjumë të vetëdijshëm, kjo gjë do t’ju ndihmojë të luftoni stresi dhe ankthin. Për më tepër ju mund të frymëzoheni nga ëndrrat.

– Ju mund ta transferoni veten në një ishull të bukur, ose të fluturoni. Ju jeni “pronari” i ëndrrave tuaja. Të jeni i vetëdijshëm gjatë gjumit, ndihmon të ndiheni të lumtur dhe ul stresin dhe ankthin.Ju mund të jeni kurioz për mënyrën se si të ëndërroni. Procesi quhet inkubacioni i ëndrrave. Ju duhet të provoni një skenë në mendjen tuaj gjatë ditës në mënyrë që natën të shfaqet në ëndrrat tuaja.

Nëse doni të zgjidhni një problem të caktuar në ëndërr, duhet të mendoni për këtë para se të shkoni në shtrat.Le të jetë gjëja e fundit në mendje para se të bini në gjumë. Për shembull, nëse është një problem personal, duhet të mendoni për personin me të cilin keni konflikt. Gjatë gjumit, mendja juaj e pavetëdijshme do të përpiqet të gjejë një zgjidhje.

Gjithashtu, është mirë të mbani një ditar për ëndrrat. Shkruani ëndrrat tuaja menjëherë pasi të zgjoheni, sepse më vonë do t’i harroni. Ngadalë, do të gjeni shenja të përbashkëta mes të gjitha ëndrrave tuaja.


TË NGJASHME