HomeShowbiz

Të jesh pjesëtar i familjes mbretërore nuk është e lehtë! Ja disa gjëra që ata nuk duhet t’i bëjnë

Të jetosh si një familje mbretërore nuk është aspak e thjeshtë. Kjo jo vetëm për famën që një pjesëtar i familjeve të tilla mund të kenë por edhe nga fakti se shumë gjëra janë të ndaluara që familjarët nuk duhet t’i bëjnë.

Sipas prestigjioes Harper’s Bazaar, familja mbretërore angleze e ka të ndaluar të bëjë disa gjëra, por për këto fjalë nuk do jua kishte marrë mendja. Ja nga disa fjalët që pjesëtarët e famijes mbretërorë e kanë të ndaluar t’i përdorin:

1.Tualeti Kur është koha për të shkuar, Dukesha nuk mund të përdor fjalët “tualet”, “banjo” apo edhe “zonjat”, por “nevojtore”.

2.Ndjesë Nëse Princi William i shpëton ajo që thatë, ai do t’ju pyes me një “Çfarë?”. Fjalë të tilla si “më vjen keq” dhe “ndjesë” nuk përdoren në mesin e klasës së lartë, pa marrë parasysh sa të sjellshëm janë.

3.Divan Mbretëresha Elizabeth mund të kalojë një ditë të qetë në “divan”, por nuk mund ta përdor këtë fjalë.

4.Dhoma e ndjenjës Buckingham Palace pëlqen t’i quajë si “dhomat e uljes”.

5.Ba Shumica e fëmijëve i thërrasin prindërit e tyre me fjalët “ba” dhe “ma”. Por në rastin e Princit Charles nuk mund t’i referohet Mbretëreshës si “mami”.

6.Parfum Diana, Princesha e Wales, pëlqente që të mbante një “aromë” të veçantë (Quelques Fleurs), por nuk e përdorte fjalën “parfum”.

7.Oborr Nëse Princ George dhe Princeshë Charlotte duan që të dalin jashtë, prindërit e tyre do t’u referohen “verandë”, jo “oborr”.

8.Shik  Fjala “shik” mund të përdoret vetëm me ironi, për të treguar se është një fjalë e ulët.


TË NGJASHME