HomeSociale

Temperaturat e nxehta vijnë në Evropë

Stuhitë do të godasin kontinentin këtë fundjavë, por javën tjetër, temperaturat do të arrijnë në mes 35 dhe 40 gradë Celsius në shumicën e Francës dhe Italisë, potencialisht duke arritur 40 gradë në Spanjën veriore.

Një masë ajri e nxehtë që vjen nga Afrika e Veriut do të shkaktojë temperatura të larta.
“Vendet nga Madridi në Paris, Belgjikë, Frankfurt dhe Berlin mund të presin një valë të nxehtë shumëditore, me temperatura të përditshme afër ose mbi 32 ° C”, shkruan të enjten, Accuweather.

Temperaturat do të rriten të hënën dhe do të vazhdojnë deri të premten me rrezikun e një valë të nxehtë për pjesën më të madhe të javës. Mund të jetë veçanërisht e rrezikshme për njerëzit e moshuar dhe fëmijët. Sipas Agjencisë Evropiane të Mjedisit, viti 2018 ishte midis tre viteve më të nxehta në Evropë.


TË NGJASHME