HomeTeknologji

TikTok sfidon Facebook, ‘rrëmben’ zyra e punëtorë

Aplikacioni popullor për shpërndarjen e videove TikTok hapi një zyrë në Mountain View, Kaliforni, vetëm disa minuta larg selisë së Facebook në Palo Alto.

Madje, sipas Business Insider, TikTok duket se po “zhvendoset” në territorin e Facebook dhe tani ka zënë një zyrë që aplikacioni i mesazheve në Facebook, WhatsApp dikur e kishte shtëpi.

Gjithashtu, TikTok po “bën gjueti” duke i marrë edhe disa punonjës të Facebook, sipas CNBC, duke punësuar më shumë se dy duzina ish-punonjës të Facebook që nga viti 2018.

TikTok gjithashtu thuhet se ka punësuar punonjës nga Apple, Google, Snap dhe kompani të tjera të teknologjisë gjatë kësaj periudhe me rritje të lartë.

Instagrami e Facebook gjithashtu duket se po punon në një konkurrencë të TikTok.

Zbuluar nga inxhinieri Jane Manchun Wong, mjeti pritet të quhet “Clips” dhe të lejojë përdoruesit të kombinojnë video të shkurtra dhe të shtojnë muzikë, duke imituar TikTok.


TË NGJASHME