HomeSociale

Tjetër shkollë në gjuhën shqipe në diasporë

Hapet shkollë shqipe edhe në Torino të Italisë, sipas shembujve të shkollave të tjera në Diasporë, duke filluar me shkollat më të vjetra shqipe në Itali si “Scanderbeg” Parma, në Trentino, Novara, Bassano del Grappa, Padova, Macerata, Asti “Udha e Shkronjave” etj.

Tashmë fëmijët shqiptarë do të mësojnë edhe me tekstet shkollore që dërgoi Qendra e Botimeve për Diasporën në Konsullatën Shqiptare në Milano, në bashkëpunim me Ministrinë e Jashtme dhe Postën Shqiptare.

Emocioni dhe gëzimi shoqëroi nxënësit, por jo vetë, edhe stafi i mësuesve dhe prindërit shqiptarë.


TË NGJASHME