HomeSport

“Tokyo 2020″/ Shtyhen Lojërat Olimpike, mësoni datën e re

Zhvillimet nga koronavirusi,bënë që “EURO 2020″ të shtyhej për t’u zhvilluar vitin e ardhshëm. E njëjta gjë ka ndodhur edhe me një tjetër eveniment të rëndësishëm sportiv. Lojërat Olimpike Tokyo 2020” janë shtyrë për t’u zhvilluar në korrik 2021, më saktë në 23 korrik.

Ky vendim pritej,por ditën e sotme u konfirmua nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar, pas një konference online të presidentit Thomas Bach dhe federatave ndërkombëtare të sporteve.

Pjesëmarrëse në konferencë, iu kërkua të zgjidhnin një prej datave 23 korrik ose 8 gusht. Vendimi për datën ishte unanim.

“Këto data të reja u japin autoriteteve shëndetësore dhe të gjithë të përfshirë në organizimin e Lojërave kohën maksimale për t’u marrë me peisazhin që ndryshon vazhdimisht dhe përçarjen e shkaktuar nga pandemia COVID-19.

Për më tepër, do të ofrojnë kohë të mjaftueshme për të përfunduar procesin e kualifikimit. Do të zbatohen të njëjtat masa siç është planifikuar për vitin 2020”. thuhet në deklaratë.

Atletika Botërore iu përgjigj lajmeve duke konfirmuar menjëherë se kishte planifikuar të transferonte kampionatet botërore të “Eugene 2021” me një vit.Ndërkohë organizatorët e Tokios kanë konfirmuar se biletat për Lojërat e këtij viti do të mbeten të vlefshme në vitin 2021.


TË NGJASHME