HomeLifestyle

Trendet argëtuese, tërheqëse dhe statistikat për karamelet në vitin 2020

Tregu i ëmbëlsirave është gjithmonë tërheqës dhe argëtues, me aromë dhe ide të reja që shfaqen në të gjithë globin pasi shijet ndryshojnë dhe evoluojnë. Kërkesa është gjithmonë e lartë për shije të reja dhe argëtuese për lloje të ndryshme të ëmbëlsirave, veçanërisht gjatë festave, me Pashkët, Ditën e Shën Valentinit, Halloween dhe Krishtlindjet.

Kur bëhet fjalë për çokollatën, nuk do të jetë befasues fakti që disa ndërmarrje çokollate evropiane kanë mbizotëruar në treg gjatë pesë viteve të fundit, me disa nga kompanitë kryesore, përfshirë Ferrero të Italisë, Lindt të Zvicrës, dhe Nestle, gjithashtu me qendër në Zvicër. Sidoqoftë, disa kompani aziatike të çokollatës kanë mbizotëruar tregun. Dy kryesorët janë Delfi Limited i Singaporit dhe Lotte COnfectionery Co of Korea of ??South. Hersey-i i Shteteve të Bashkuara regjistrojë rritje, siç bëjnë Cadbury (Britania e Madhe dhe Australia), por Evropa dhe Azia e Jugut u bashkuan për të kontribuar mbi gjysmën e pjesës në të ardhurat globale të tregut të ëmbëlsirave vitet e fundit.

Statistikat e industrisë së ëmbëlsirave tregojnë se çokollatat e mbushura po vazhdojnë të rriten në popullaritet, me Italinë që tregon një rritje prej 48% të numrit të çokollatave të mbushura që prodhoheshin që nga viti i kaluar.

Tendencat e ëmbëlsirave vazhdojnë të ndryshojnë dhe shumë marka të njohura në Shtetet e Bashkuara dhe Britani të Madhe zbulojnë produkte të reja inovative sezonale çdo vit. Marka e njohur e çokollatës Reeses zbuloi një numër produktesh të reja gjalpit të kikirikut me disa copa Reeses në të.

Kompania Hershey ka zbuluar disa artikuj sezonal, siç janë Kit Kat dhe Twizzlers (karamele me çokollatë). Ata gjithashtu po zbulojnë një linjë të shufrave të çokollatës Cookie & Creme me aromë, pas popullaritetit të shitjes të tyre disa vjet më parë.

Tendencat e ëmbëlsirave vazhdojnë të ndryshojnë pasi shijet e klientëve dhe ndryshimi i kërkesës janë të shumta, por disa tendenca do të mbesin gjithmonë të njëjta, veçanërisht për ato vende që merren me “gustator” dhe çokollatë të errët dhe shtresa të tjera në industrinë e ëmbëlsirave. Disa ekspert të ëmbëlsirave kanë paralajmëruar se Candy Pashkëve për sezonin e ardhshëm 2021 mund të marrë një goditje, pasi shumë prodhues dhe shpërndarës të ëmbëlsirave janë detyruar të mbyllin dyert e tyre gjatë koronavirusit. Duke ecur përpara, shumë kompani të ëmbëlsirave ka të ngjarë të gjejnë mënyra krijuese për të përmbushur furnizimin dhe kërkesën, pasi ata entuziastë të ëmbëlsirave të mbërthyer në shtëpi ka të ngjarë të porosisin gjithnjë e më shumë konfeksione për të ëmbëlsuar ditën e tyre.


TË NGJASHME