HomeShëndeti

Trendi që po bën namin qënka më shumë se i rrezikshëm

Kohët e fundit kemi parë që trendi i gjërave plastike dhe transparente është kudo. Në këpucë, në veshje madje edhe në bizhu.

Ama do të mbetemi tek këpucët dhe pikërisht te këto të cilat aktualisht po bëjnë namin.

Related image

Së fundmi është vërtetuar se veshja pa çorape e këtyre këpucëve shkakton myk dhe më e keqja, infeksion të rëndë të gishtave të këmbës.

Image result for clear court heels style

 

Nuk ka të bëjë nëse këto këpucë janë apo jo të një marke të njohur, efekti që ato kanë është i njejtë.

Fakti që këmba nuk ajëroset majftueshëm teksa qëndron në këto këpucë të bën të mendosh se kjo teori është plotësisht e vërtetë.

E njejta gjë vlen edhe për veshjet e tjera plastike, të cilat bien në kontakt të drejtëpërdrejtë me lëkurën.

Image result for european with asian features

 

Related image

Përdorimi dhe mbajtja e tyre për një kohë të gjatë mund të shkaktojë dëme të pariparueshme në lëkurë.

/anabelmagazine.com/


TË NGJASHME