HomeRajon

Tsipras: Ja kushti për anëtarësimin e Shqipërisë në BE

Kryeministri grek Alexis Tsipra ka shprehur, per herë të parë, kushtin që ka ndaj Shqipërisë për anëtarësimin e saj në Bashkimin Europian.

Kryeministri grek ndërsa pritet të mbahen zgjedhjet e parakohshme, ka prezantuar programin e partisë që ai drejton, Syriza, ku veç të tjerash, ka folur edhe për diplomacinë e Greqisë dhe raportet me shtet me fqinje.

“Të drejtat e minoritetit grek në Shqipëri për herë të parë përcaktohen si kriter për hyrjen në Bashkimin Europian”, ka deklaruar ai sa i takon Shqipërisë, si kusht për tu anëtarësuar në BE.

Greqia ka kërkuar vazhdimisht respektimin e të drejtave të minoritetit grek dhe të pronave të tyre, sidomos në zonën e Himarës, si një nga kriteret për çeljen e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Europian.

Por, për herë të parë kjo pikë është konkretizuar në programin elektoral të Syrizas, e cila e konsideron kusht në rrugën e Shqipërisë drejt BE-së.


TË NGJASHME