HomeTeknologji

Twitter sjell një tjetër risi për përdoruesit e tij

Nëse përdorni Twitter në një iPhone, ka të ngjarë të hasni së shpejti në një ndryshim të madh estetik. Siç konfirmohet nga rrjeti social, ai ka filluar testimin e një opsioni të ri të ekranit në aplikacionin e tij iOS. Në mënyrë të veçantë, përdoruesit mund të shohin që “cicërimat” që zënë të gjithë gjerësinë e ekranit të telefonit tuaj.

Informacioni në dispozicion në lidhje me këtë ndryshim është shumë i shkurtër. Sidoqoftë, Twitter ka përmendur se ka një qëllim specifik: të optimizojë mënyrën e shikimit të fotografive dhe videove të postuara në afatin kohor. Lajmi u zyrtarizua përmes llogarisë në Twitter, së bashku me një klip të shkurtër promovues.

Për ta arritur këtë, miniaturat e fotografive të profilit vendosen mbi përmbajtjen e secilit postim, në vend që të jenë në këndin e sipërm të majtë. Për më tepër, dorezat (emrat e përdoruesve me @) shfaqen nën emrin e llogarisë së bashku me kohën e postimit. Në shikim të parë, dizajni është mjaft i ngjashëm me atë të versionit celular të Instagram ose Facebook .

Ende nuk dihet se sa kohë do të jetë ky dizajn i ri në një fazë eksperimentale, as sa përdorues të Twitter për iOS arrin. Në fakt, rrjeti social gjithashtu nuk ka komentuar nëse planifikon të prezantojë një test të ngjashëm në versionet në internet dhe Android; edhe pse nuk do të ishte e pazakontë që kjo të ndodhte së shpejti.

Siç e përmendëm më herët, ndryshimet që Twitter po teston në versionin iPhone kërkojnë të optimizojnë shfaqjen e fotove dhe videove. Rrjeti social po kalon një fazë në të cilën keni ndërmend t’i kushtoni një fokus më të madh multimedias së përmbajtjes dhe kjo po e tregon.

Kujtojmë që, që nga maji i kaluar, Twitter ka treguar fotografi me madhësi të plotë në afatin kohor. Ky funksion u prezantua për dy arsye: në mënyrë që përdoruesit të mos kenë nevojë të prekin një imazh për ta parë atë në tërësi dhe të heshtin kritikat për algoritmin e tij të dobët për prerjen e fotografive.


TË NGJASHME