HomeShëndeti

5 Ushqimet që ju ndihmojnë kur keni mungesë Hekuri

Shpesh vuajmë nga mungesa e hekurit në gjak duke menduar për arsye të ndryshme. Arsyeja kryesore janë ushqimet. Ka shumë të ngjarë që ne nuk hamë ushqimet e duhura që na duhet për t’u favorizuar në shëndetin tonë. Këtu janë 5 ushqimet e pasura me hekur që ju duhen! 

ushqime  pasura me hekur 

Përzgjedhja e ushqimit në tryezë është gjithmonë shumë i rëndësishëm, nëse jemi anemikë është edhe më shumë. Para se të zbuloni se cilat ushqime janë të pasura me hekur, duhet të dimë se kjo e fundit është e rëndësishme pikërisht për oksigjenin që ka nevojë trupi ynë. Një mangësi shkakton dëme të tilla si: pagjumësia, humbja e flokëve, rritja e rrezikut të stresit dhe nervozizmi dhe shumë dobësi të tjera që nuk presim. 

 

  1. Mishi. Ju kurrë nuk duhet t’a ekzagjeroni për të ngrënë mish, por mishi i kalit është më i pasur me hekur dhe i shkëlqyer për ata që janë anemikë. 
  2. Peshku. Jo vetëm mishi, madje edhe peshku është i pasur me hekur dhe  i shkëlqyer për t’u konsumuar siç dëshirojmë. 
  3. Thjerrzat. Të paktën një herë në javë duhet t’i konsumoni. Janë të përsosura për të rikuperuar hekurin e humbur dhe ndjenjën e energjisë. 
  4. Fruta  thata(bajame dhe arra). Të shkëlqyeshme për t’u shijuar në mëngjes, por kujdes, mos e  ekzagjeroni. 
  5. Veza. Edhe vezët në pjesë të vogla mund të kontribuojnë. E përsosur për të ngrënë sipas dëshirës, duke nisur nga veza e zier deri në një omletë me perime.

TË NGJASHME