HomeShëndeti

Ushqimet më të shijshme në botë

Ushqimi e bën botën të rrotullohet. Dhe ndërsa shoqëria jonë rritet gjithnjë e më e hapur dhe e globalizuar, ne mund të hamë ushqim nga e gjithë bota pa pasur nevojë të udhëtojmë në të. Është e thjeshtë të harrohet që shumica e ushqimeve që hamë çdo ditë nuk rriten dhe as origjinën nuk e kanë nga vendi ku jetojmë.

Dhe për shkak se kemi një qasje kaq të lehtë për të gjithë ushqimin, le të kuptojmë se cilat janë ushqimet më të mira?

1. Proshuta

Proshuta mundë të jetë ushqimi më i mirë në botë, apo jo? A ka ndonjë kundërshtim se proshuta e pjekur nuk është e shijshme?

Bacon | The Most Delicious Foods In The World | Brain Berries

2. Spaghetti

Ju duhet t’ua lini këtë pjatë italianëve. Ata me siguri dinë të gatuajnë spaghetti të shijshme. Jam i sigurt se të gjithëve na pëlqen kuzhina tradicionale italiane, e lirë dhe e shijshme.

Spaghetti | The Most Delicious Foods In The World | Brain Berries

3. Makarona dhe djathë

Padyshim, ushqimi i duhur. Nuk ka asgjë tjetër që do të mund t’ju plotësoj një vakt të ditës veç një pjate me makarona dhe djathë, e sapo dalë nga furra e nxehtë.

Mac & Cheese | The Most Delicious Foods In The World | Brain Berries

4. Bifteku

Shikoni, le të jemi të sinqertë. Nëse them se bifteku është ushqim i mirë, dua të them që një biftek i marinuar dhe i skuqur në zgarë është një ushqim për tu admiruar.

Steak | The Most Delicious Foods In The World | Brain Berries

5. Hamburger me djathë

Sigurisht, hamburgerët me djathë janë të shijshëm, por të gjithë e dimë se një djathë me yndyrë i mirë është aty ku duhet. Kjo pjesë e djathit vetëm sa shton aq shumë shijen, është pothuajse çmenduri të hani një Burger pa djathë.

Cheeseburger | The Most Delicious Foods In The World | Brain Berries

6. Kofshë pule

Pjesa më e mirë e pulës janë kofshët. Dhe mishi i pulës në vetvete është i shijshëm. Ka shumë mënyra sesi mund ti gatuani kofshët e pulave, por nëse dëshironi mund ti konsumoni thjeshtë të pjekura.

Chicken Nuggets | The Most Delicious Foods In The World | Brain Berries

7. Patatet e skuqura

Patatet e skuqura franceze janë gjëja më e mirë që duhet ti kemi në një vaktë të ditës. Janë një lloj ushqimi që preferohen nga të gjitha moshat.

French Fries | The Most Delicious Foods In The World | Brain Berries

8. Picat

Thjesht zgjedhni cilindo që ju pëlqen – pica është e mrekullueshme. Nuk ka rëndësi nëse e dëshironi të mbushur me djathë, mish apo vegjetariane: është gjithmonë e shijshme dhe është pothuajse ushqimi i përsosur për netët kur nuk dëshironi të gatuani asgjë.

Pizza | The Most Delicious Foods In The World | Brain Berries

TË NGJASHME