HomeShëndeti

Ushqimet për një shërim sa më të shpejtë pas operacioneve

Një dietë e ekuilibruar ushqyese, e mbushur me proteina, vitamina dhe minerale do të konsumohet për një shërim të shpejtë nga operacioni. Efektiviteti i trajtimit përcaktohet në masë të madhe nga dieta dhe zakonet e ushqimit të personit, së bashku me ilaçet. Një nevojë e shtuar për kalori vërehet pas operacionit për metabolizmin.

Menaxhimi ushqyes koordinohet dhe bëhet në fazën para operacionit dhe fazën pas operacionit. Ka pak ankesa të zakonshme pas operacionit, si kapsllëk, lodhje, dhe të vjella. Në disa raste, është e vështirë të hahet pas operacionit për shkak të mungesës së oreksit. Ja disa ushqime që ndihmon në arritjen e niveleve të energjisë dhe mund të parandalojë lodhjen, të vjellat etj.

  • Vlerësoni dietën dhe ushqimet e konsumuara. Shmangni shtimin e peshës së padëshiruar pasi aktiviteti fizik është i ulët.
  • Shmangni pirjen e duhanit dhe alkoolin.
  • Hani një vakt të ekuilibruar mirë dhe një larmi të gjerë të ushqimeve për të marrë të gjitha ushqyesit për riparimin e indeve, procesin e shërimit më të shpejtë, rritjen e sistemit imunitar, formimin e hemoglobinës, shërimin e plagëve etj.
  • Karbohidratet sigurojnë energji për trupin. Lodhja është e zakonshme pas çdo procedure kirurgjikale. Karbohidratet mund të ndihmojnë në rivendosjen e nivelit të energjisë nga burimet e ushqimit siç janë drithërat, frutat, perimet, fasulet dhe bishtajoret.
  • Proteina ndihmon në riparimin e indeve dhe qelizave të dëmtuara dhe gjithashtu për rritjen e qelizave dhe indeve të reja, formojnë antitrupa për të luftuar infeksionet pas operacionit.

TË NGJASHME