HomeShëndeti

Ushqimet që duhet të konsumojmë para provimeve

Në periudhën e provimeve duhet  të  njohim mirë ushqimet që duhet  të konsumojmë.
Disa prej tyre na ndihmojnë duke stimuluar kujtesën e fortë, disa bëjnë efektin e kundërt.
Më poshtë, ju tregojmë disa këshilla për të dalë sa më mirë në sezon provimesh.
-Jo ushqime të vështira për tu tretur: tretja ju merr 10% të energjisë tuaj.
-Shumë vakte me nga pak ushqim.
-Hani ushqime që nuk ju rëndojnë në stomak.
-Ëmbëlsirat  nuk ju japin energjinë që kërkoni.
-Kafe, boronicë, brokoli, fara kungulli, çokollatë e zezë dhe portokall ju forcojnë memorien.

TË NGJASHME