HomeShëndeti

Ushqimet që mund ti konsumoni edhe pas skadencës

Koha të gëzoheni, sepse sot ju kemi sjell një listë të ushqimeve të cilat mund ti konsumoni edhe nëse data e tyre e skadencës ka kaluar. Le ti hedhim një sy sëbashku.

1. Drithërat

Nëse nuk e hapni kutinë, ju mund të mbani drithërat deri në gjashtë muaj, nga data e skadimit të saj.

Cereal | Foods You Can Safely Eat Past Their Expiration Date | Brain Berries

2. Ushqimi i Paketuar

Zakonisht ushqimet e paketuara janë shumë të sigurta, kështu që do të zgjasë shumë më tepër sesa e mendoni. Nëse pas disa ditësh mendoni që ta konsumoni një ushqim të paketuar, me siguri nuk po gaboheni, pasi ai do të vazhdojë të jetë i ngrënshëm.

Prepackaged Food | Foods You Can Safely Eat Past Their Expiration Date | Brain Berries

3. Buka

Këtu ka një sugjerim të madh vizual: nëse buka është jeshile, mos e hani. Nëse nuk është e gjelbër, konsumoheni.

Bread | Foods You Can Safely Eat Past Their Expiration Date | Brain Berries

4. Çokollatat

Sendet e bardha që shfaqen në çokollatë në të vërtetë nuk janë myk dhe janë të sigurta për tu ngrënë. Për sa kohë që ju e mbani çokollatën tuaj të freskët, ajo mund të zgjasë me muaj apo edhe vite të tëra nga data e vendosur në paketë.

Chocolate | Foods You Can Safely Eat Past Their Expiration Date | Brain Berries

5. Djath

Djathi ka një tregim shumë më të madh për t’ju treguar nëse është e sigurt për të ngrënë pas skadencës ose jo. Djathi i mykur duket i shëmtuar dhe normalisht askush sdo e çonte në mendje se mund ta konsumonte, por ju thjesht mund ta largoni mykun me anë të një thike dhe më pas mund të konsumoni pjesen tjetër.

Cheese | Foods You Can Safely Eat Past Their Expiration Date | Brain Berries

6. Makaronat

Makaronat mund të zgjasin deri në dy vjet nga data e skadencës. Ju me siguri i bëni pyetje vetes se përse duhet një datë skadence mbi makaronat? Fundja kush blen makarona për të mos i ngrënë brenda dy viteve?

Pasta | Foods You Can Safely Eat Past Their Expiration Date | Brain Berries

7. Patatinat

Një tjetër nga ato ushqime që mund të zgjasë për një kohë të gjatë, për aq kohë sa nuk e hapni qesen, janë patatinat. Bëhet fjalë për të paktën disa muaj nga data e skadimit. Sigurisht që është më mirë të jesh i sigurt dhe ta hash brenda datës së skadencës.

Chips | Foods You Can Safely Eat Past Their Expiration Date | Brain Berries

8. Ushqimet e ngrira

Ushqimi i ngrirë mund të qëndrojë deri në një vit pas skadencës. shtypur. Ngrirja e ushqimit është mënyra më e mirë për ta mbajtur atë të freskët.

Ja pse duhet të konsumojmë frutat dhe perimet të ngrira – Bioutiful

TË NGJASHME