HomeEkonomi

Uvet Group blen 100% të aksioneve të Blue Panorama!

“Blu Panorama” i ka shitur 100% të aksioneve të linjës ajore Uvet Group, i cili është gati të riformatojë kompaninë. Procedura administrimit të jashtëzakonshëm të Blue Panorama, e cila do të mbyllet me një faturë me 240 milionë euro më shumë, ka filluar në 2014-n dhe është udhëhequr nga Giuseppe Leogrande në cilësinë e Komisionerit të jashtëzakonshëm dhe është mbështetur nga Deloite. Objektivi është që kompania Blue Panorama të integrohet vertikalisht, ka shtuar Luca Ptane, presidenti i grupit Uvet, drejtues i një grupi lideri i turizmit dhe lëvizshmërisë. Rinovimi filloi 3 vjet më parë “Shitja finalizuar sot përfaqëson kulmin e një procesi kompleks ristrukturimi që filloi më shumë se tre vjet më parë: Përveç riorganizimit të kompanisë, qëllimi kryesor i operacionit, do të nënvizoja se, gjatë periudhës së administratës, kompania nuk ka bërë asnjë mbështetje sociale, duke llogaritur një fuqi punëtore aktive prej rreth 500 punonjësish, të përfshirë të gjithë në fushën e shitjes, për të cilën falënderoj për përpjekjet e bëra në vitet e fundit, së bashku me dëshirat e mia më të mira për të ardhmen.

Kjo nuk do të kishte qenë i mundur pa mbështetjen e vazhdueshme të organeve të procedurës (Ministria e Zhvillimit Ekonomik dhe Komitetit Monitorues) për të cilin unë japë vlerësimin tim për bashkëpunimin e ngushtë, edhe në fazat më delikate të kësaj menaxhimit të gjatë dhe kompleks “, komentoi Giuseppe Leogrande, komisioner i jashtëzakonshëm i procedurës.Në fund të nëntorit, Blue Panorama Airlines, pas marrëveshjes së nënshkruar me operatorin kinez = Phoenix Travel, gjithashtu njoftoi nisjen e pesë rrugëve ajërore të reja në Kinë me nisje dhe mbërritjeve nga Bolonja. Një qarkullim prej 2.6 miliardë dhe mbi 1200 punonjës Grupi Uvet e përkufizon veten si “një qendër italiane e turizmit, një ofruese lider e shërbimeve inovative dhe ofruese e udhëtimeve turistike, menaxhimit të lëvizmërish, ngjarjeve dhe pharma”. Me mbi 1200 punonjës në shumë tregje evropiane, qarkullimi i grupit arrin në rreth 2.6 miliardë euro, duke përfshirë operatorin turistik Settemari dhe rrjetin e agjencisë së rrjetit Uvet, Last Minute Tour dhe Open Travel, i përbërë nga mbi 1,200 agjenci udhëtimi aktive në segmentet e biznesit dhe të kohës së lirë.


TË NGJASHME