HomeSociale

Vajza erdhi dhe dita juaj! Hapet shkolla që mëson djemtë të bëjnë punë shtëpie

Shkollën Montecastelo në Spanjë ka marrë përsipër nismën “Barazia mësohet me veprime”. Kjo shkollë është hapur që prej një viti në qytetin Vigos, ku djemtë marrin edhe mësime në zdrukthëtari dhe ndërtim.

Vajzat gjithmonë ankohen kur bëhet fjalë për punët e shtëpisë dhe shpesh herë e konsiderojnë si diskriminim gjinor.

Por një shkollë në Spanjë po lufton fort për barazinë gjinore dhe aty djemtë mësojnë si të hekurosin, gatuajnë apo pastrojnë shtëpinë.

Ndoshta shkolla nuk vlen vetëm për djemtë, por edhe për vajzat që nuk marrin vesh nga punët e shtëpisë që janë shumë të domosdoshme për jetën.


TË NGJASHME