HomePsikologji

Vajza, kujdes! Në këto vende në trup nuk duhet të hidhni kurrë parfum

Flokët
Flokët natyrshëm absorbojnë aromat, për ç’shkak në fillim duket si ide e mirë të përhapet aroma nëpër to. Mirëpo, parfumet me bazë alkooli mund të thajnë flokët, aq më parë nëse i spërkatni në to. Në vend të kësaj, propozohet spërkatja e parfumit në brushë të flokëve, në mënyrë që të shmangen dëmtimet apo pëlcitjet e majave të flokëve.

Duart
Mund ta bëjë lëkurën të thatë dhe të shkaktojë pëlcitje, madje edhe gjakrrjedhje. Veç kësaj, nëse rastësisht fërkoni sytë kur keni parfum në duar, me siguri do të shkaktoni djegie dhe irritim.

Nënsqetullat
Spërkatja e aromës nën sqetulla praqet edhe një shkaktar potencial të irritimit. Interaksioni midis parfumit dhe gjëndrave të djersës nën sqetull mund të rezultojë me djegie.

Gjenitalet
Ngjashëm si edhe në nënsqetull, spërkatja e parfumit në afërsi të zonës intime gjithashtu mund të thajë lëkurën. Dhe aromat mund të irritojnë vagjinën dhe të shkaktojnë të kruara dhe djegie.


Në vend të kësaj…
Vendet më të mira për të hedhurparfum janë pikat pulsive në trup, duke përfshirë edhe nyjat, qafën dhe pjesën e përparme të gjunjëve, sepse ato janë vende në të cilat parfumet emetojnë nxehtësi dhe nuk do të irritojnë lëkurën.


TË NGJASHME