HomeTeknologji

Varësia ndaj telefonave, e njejtë me lëndët narkotikët

Telefonat janë bërë dicka e domosdoshme për shumica prej nesh.

Këto janë pajisje të jashtëzakonshme që na lejojnë të shfletojmë në internet, të luajmë lojëra, të vizatojmë, të bëjmë video dhe foto me cilësi të lartë dhe më shumë.

Kështu, nuk është për t’u habitur që ka disa që kalojnë më shumë kohë në telefonat e tyre në krahasim me të tjerët.

Në një studim të kohëve të fundit, shkenctarët kanë përdorur makina MRI dhe zbuluan se ata që janë klasifikuar se kanë një varësi nga smartphone, kanë tru të ndryshuar fizikisht, të ngjashëm me atë që mjekët shohin tek të varurit nga droga.

Sipas studiuesve nga Universiteti Heidelberg, “duke pasur parasysh përdorimin e tyre të gjerë dhe popullaritetin në rritje, studimi i tanishëm vë në dyshim padëmtueshmërinë e telefonave inteligjentë, të paktën te individët që mund të jenë në rrezik të rritur për zhvillimin e sjelljeve të varura të lidhura me telefonat intelegjentë”.

Kompani të tilla si Apple dhe Google kanë prezantuar karakteristika në telefonat e tyre dhe sistemet operative që synojnë të ndihmojnë në zvogëlimin e kohës që përdoruesit shpenzojnë në to.


TË NGJASHME