HomeEkonomi

Vendet që po i heqin nga qarkullimi paratë cash

A është kjo e ardhmja e parave cash? Në shumë vende, paraja cash po del nga qarkullimi dhe po zëvendësohet gati totalisht me kartë bankare. Financial Times publikon artikullin. Në faqen në Instagram tregon se cilat vende po e zëvendosojnë me hapa të shpejtë, ndërkohë që në story bën një quiz ku tregon se me përqind këto vende kryesore po heqin dorë nga paratë cash.

Le ti zbulojmë tani.

1- Amerika, 68 përqind.

2- Anglia 58 përqind.

3- Franca 32 përqind

4- Koreja e Jugut 86 përqind

5- Spanja 13 përqind

6- Suedia 81 përqind

7- Greqia 12 përqind/tiranapost.al

 


TË NGJASHME