HomeShëndeti

Veprimet që e dëmtojnë seriozisht fytyrën tuaj

Duhet të filloni të kujdeseni për veprimet që bëni kur pastroni fytyrën, disa prej këtyre veprimeve mund të dëmtojnë seriozisht lekurën tuaj.  Është koha për të mos humbur paratë në kozmetikë të shtrenjtë që premton mrekulli dhe thjesht të filloni nga baza?

I ndryshoni shpesh produktet kozmetike
Nuk duhet t’i ndryshoni shpesh produktet kozmetike, veçanërisht nëse keni disa produkte në shtëpi që ju përshtaten plotësisht.

Ju përdorni skrub çdo ditë si kujdes ndaj lëkurës
 Pastrimet mund të ndihmojnë lëkurën tuaj të zhvishet më shpejt nga qelizat e vdekura, por nëse e bëni këtë në bazë ditore, ju rrezikoni të privoni lëkurën tuaj nga shtresa mbrojtëse e saj. Në përgjithësi, skrubet nuk janë zgjidhjet më të mira për pastrimin e fytyrës. Ne rekomandojmë zëvendësimin e tyre me peelings kimike të lehta.

Refuzoni të përdorni pastrues për make up-in 
Në një përpjekje për të lehtësuar rutinën tuaj të mbrëmjes të kujdesit të lëkurës, mund ta lani fytyrën me ujë të pastër. Ju lini grimca kozmetike në fytyrën tuaj dhe kjo mund të çojë në pengimin e ajrosjes së poreve dhe rritjen e përmbajtjes së vajit në lëkurë. Kjo është arsyeja pse para se të lani fytyrën tuaj, është më mirë të përdorni një përbërës si uji micellar, vaj pastrimi ose pastrim me balsam. Ato janë produkte të nevojshme nëse doni më të mirën për lëkurën tuaj.

Nuk përdorni tonik
Toniku është një produkt që rikthen bilancin e pH të lëkurës dhe e përgatit atë për procedura të mëtejshme. Edhe një krem hidratues i zakonshëm punon në mënyrë më efektive me një tonik të përdorur më parë. Gjëja kryesore është gjetja e një produkti që nuk përmban alkool, përndryshe situata do të jetë pikërisht e kundërta.

Ju përdorni pudër për të hequr yndyrën nga lëkura 
Fytyra shkëlqen 24/7 dhe nuk ka produkte që mund të ndihmojnë. Në vend që të përpiqesh të fshehësh shkëlqimin e vajit me pudër, përpiqu ta fshish thjesht e vetëm me letër. Ata nuk do të sigurojnë një efekt të gjatë, por të paktën do të heqi vajin e panevojshëm nga fytyra pa shtuar asgjë.

Përdorni të njëjtin këllëf jastëku për dy javë
Edhe nëse lani flokët dhe pastroni fytyrën tuaj çdo mbrëmje para se të flini, këllëfi juaj ruan pluhurin. Ndërroni këllëfin një herë në çdo dy ditë. Dhe gjithashtu përpiquni ta zëvendësoni atë me një prej mëndafshi.


TË NGJASHME