HomeShëndeti

Videoja e COVID që po “çmend” njerëzit/ Zbërthehet kuptimi i emrit të virusit vdékjeprurës

Sëmundja Coronavirus (COVID-19) është një sëmundje infektive e shkaktuar nga virusi SARS-CoV-2. Shumica e njerëzve që sëmuren me COVID-19 do të përjetojnë simptoma të lehta deri në mesatare dhe do të shërohen pa trajtim të veçantë. Megjithatë, disa do të sëmuren rëndë dhe do të kërkojnë kujdes mjekësor.

Si përhapet? Virusi mund të përhapet nga goja ose hunda e një personi të infektuar në grimca të vogla të lëngshme kur kolliten, teshtijnë, flasin, këndojnë ose marrin frymë. Këto grimca variojnë nga pikat më të mëdha të frymëmarrjes deri tek aerosolet më të vogla.

Mund të infektoheni duke marrë frymë nga virusi nëse jeni pranë dikujt që ka COVID-19, ose duke prekur një sipërfaqe të kontaminuar dhe më pas sytë, hundën ose gojën. Virusi përhapet më lehtë në ambiente të mbyllura dhe në mjedise të mbushura me njerëz.

Por OBSH-ja përveç Covid ka përcaktuar edhe disa variante të tjera që kanë përbërë shqetësim. Dhe Koronavirusi ashtu si edhe çdo virus mund të pësojë mutacione, përfshirë ndryshimet gjentike shqetësuese. Një video virale po qarkullon në rrjetin social Tik Tok ku shihet se të gjitha shkronjat e virusit COVID tregojnë një variant tjetër që ka qarkulluar përgjatë këtyre viteve pas pandemisë Corona.

Katër prej inicialeve të COVID pasojnë me një variant, e përkatësisht vijon si më poshtë:

C – Corona
O – Omicron
V – ?
I – IHU
D – Delta

@adek_jambu In this coincidence or fate ? #fyp #fyp? #fyppppppppppppppppppppppp #tiktokmalaysia #tiktoksabah #viral ? Amityville Horror – Scary Halloween Sound Effects – Halloween Sound Effects

Ajo që shihet është se shkronja V nuk ka ende një variant të publikuar nga OBSH dhe nuk dimë ende të themi nëse kjo është rastësi apo e vërtetë?! E vetmja gjë që na ngelet është të presim dhe të shohim nëse do ketë ndonjë variant të ri me inicialin V.


TË NGJASHME