HomeShëndeti

Virusi që po prek Shqipërinë! Cilat janë simptomat që duhet t’ju shqetësojnë?

Me ardhjen e dimrit në ajër qarkullojnë lloje të ndryshme virusesh dhe gjithsecili ka karakteristikat e tij. Këtë dimër virusi që kanë kaluar shumë fëmijë dhe të rritur shoqërohet me temperatura të larta deri në 38,39 dhe 40 që zgjasin pa u ulur për orë të tëra.

Në vendin tonë qarkullon virusi A me dy nën-tipe të tij, Ah1Ne dhe Ah3N2, që janë viruse që po qarkullojnë edhe në Evropë. Numri më i madh i të prekurve nga gripi pritet të regjistrohet në fillim të muajit shkurt.

Bëni kujdes nëse keni kollë, dhimbje koke lodhje apo dhe temperature të larta, vizitoni menjëherë mjekun tuaj.


TË NGJASHME