HomeSociale

Viti që lamë pas theu një tjetër rekord historik për temperaturat

Viti 2019 ishte viti i dytë më i nxehtë në historinë e botës, duke përmbyllur kështu dekadën më të nxehtë, njoftoi të mërkurën shërbimi Evropian për ndryshimin e klimës në Kopernikus.

Viti i kaluar renditet i dyti, me vetëm 0.04 ° C pas vitit 2016, i cili mbetet viti më i nxehtë, por pas një episodi veçanërisht intensiv të El Niño, rryma e ngrohtë ekuatoriale sezonale e Paqësorit. Katër vitet e kaluara ishin tashmë më të nxehtat në histori. Pesë vitet më të nxehta kanë ndodhur të gjitha në pesë vitet e kaluara, ku merkuri është rritur midis 1,1 dhe 1,2 ° C mbi temperaturën e epokës para-industriale, tha Koperniku në një deklaratë.

Në vitin 2019, temperatura arriti në 0.6 ° C më të lartë se mesatarja për periudhën 1981-2010. Muaji korrik 2019, i shënuar nga disa valë nxehtësie sidomos në Evropë, theu rekordin e temperaturës absolute. Dekada 2010-2019 ishte gjithashtu më e ngrohta që nga fillimi i matjeve.


TË NGJASHME