HomePolitikë

Vokshi: Qeveria të mos u mohojë testin të dyshuarve me Covid-19

Pas viktimave të shtuara ditën e sotme në vendin tonë, ka ardhur një reagim nga Albana Vokshi, përmes një postimi në Facebook.

“Mengjesi i sotëm ka nisur i trishtë. Me viktima të tjera nga #COVID 19, në moshë krejt të re, vetëm 43 vjeç e pa sëmundje të tjera.”

Vokshi shprehet se qeveria duhet të ndryshojë menjëherë strategji dhe të mos u mohojë testin të dyshuarve me Covid-19.

“Është Qeveria ajo që duhet të ndryshojë qasje sa nuk është tepër vonë. Është urgjente, e domodsoshme, jetike, që Qeveria, të bëjë cdo gjë për të siguruar numrin e duhur të #testeve për të ndjekur cdo të dyshuar COVID19 e cdo kontakt të tyre.” shkruan ndër të tjera Vokshi.

Postimi i plotë:

#Test
#Test
#Test
#Test
#Test

Ka kërkuar me forcë #OBSH dhe cdo ditë, përsërisin cdo ditë të gjithë ekspertët më të mirë ndërkombëtarë.

Vetëm evidentimi i të prekurve, testimi i të afermve të tyre, karantinimi dhe izolimi I tyre do të shkëpusë zinxhirin e përhapjes së virusit të tmerrshëm.

Mengjesi i sotëm ka nisur i #trishtë. Me viktima të tjera nga #COVID 19, në moshë krejt të re, vetëm 43 vjeç e pa sëmundje të tjera.

Duke shprehur Ngushëllime të sinqerta për familjaret e të afërmit e tyre, kjo duhet të jetë një thirrje për të bërë cmos të shpëtohen jetë të tjera.

E për këtë, gjithësecili duhet të bëjë punën e detyrën e tij.

E ndërsa qytetarët me hir apo pahir po zbatojnë rregullat, duke mbajtur #distancimin #social e duke u izoluar.

Është Qeveria ajo që duhet të ndryshojë qasje sa nuk është tepër vonë.

1. Duke bërë transpatencë totale:
– TESTET: sa teste jane bëre dhe ku? Sa tampone janë ne gjendje? Sa duhen? A jane porositur?
– NR SHTETËRVE: Sa është numri i shtretërve me pajisjet përkatëse për trajtimin e personave me COVID-9? Sa shtretër nevojiten? Cilat janë mungesat?
– PAJISJE TESTIMI: Sa pajisje për testimin janë? Kur vihet në funksionim pajisja ne laboratorin e QSUT? Pse nuk porositen pajisje të tjera që nxjerrin përgjigjet në kohë reale (sic Qeveria e KOsovës ka porositur) në mënyrë që të decentralizohet bërja e analizave edhe në qarqe të mëdhaja?

2. Testimi i cdo të dyshuari, kontakteve, atyre me simptoma qofte edhe të lehta.

Është urgjente, e #domodsoshme, #jetike, që Qeveria, të bëjë cdo gjë për të siguruar numrin e duhur të #testeve për të ndjekur cdo të dyshuar COVID19 e cdo kontakt të tyre.

#Test
#Test
#Test
#Test
#Test

M.H/ GotaNews


TË NGJASHME