HomeRajon

Vrasin avokatin grek, ja vendimi që meret për shqiptarët

Tre shqiptarët e akuzuar për vrasjen e avokatit të njohur grek, Michalis Zafeiropoulos janë dënuar me burgim të përjetshëm.

Gjykata ka pranuar kërkesën e prokurorisë duke i shpallur fajtor tre të pandehurit. Gjykatësit vendosën dënimin e tyre edhe me 11 vite burg shtesë për dy grabitje.

Gjykata vendosi gjithashtu një dënim shtesë për të pandehurin, i cili qëlloi me armë në drejtim të avokatit, duke i shkaktuar vdekjen. E veja e Michalis Zafeiropoulos falënderoi jurinë për vendimin e marrë.

“Unë sugjeroj fajin e tyre,” tha prokurori për autorët shqiptarë, “pasi akuzohen se kanë dhënë mesazh për të gjithë se shteti përmes drejtësisë është i vendosur të mos kërcënohet ose shantazhohet. Ne nuk duhet të lejojmë askënd që të mendojë se ne mund të bëhemi një shoqëri si e Amerikës Latine, ku avokatët dhe gjykatësit do të armatosen për të mbrojtur veten”.

Siç theksoi prokurori, kryerësi i krimit, shqiptari Klodian Lekotsai kërkonte para nga Aristidis Floros, në burg, me qëllim që të paguante autorët shqiptarë që do të kryenin vrasjen e avokatit.

“Të pandehurit pretenduan se ishin klientë dhe shkuan në zyrën e Michalis Zafeiropoulos. Për mendimin tim, megjithatë, ata e kishin paracaktuar vrasjen e tij”, theksoi Prokurori.

“Asnjë rezistencë nuk u bë nga viktima. Prokurori tha se përkundër pretendimeve se donin ta plagosnin, autorët e qëlluan në gjoks. Ata madje vunë një shall. Kështu që mesazhi do të ishte i menjëhershëm. Vdekja e tij ishte mizore … “.


TË NGJASHME