HomeLajmi i Fundit

Vráu 130 persona në súlmet terróriste të vitit 2015 në Francë, autori tregon arsyen

Salah Abdeselam, është një i dyshúar për súlmet në Paris, i cili ka deklaruar para gjýkatës franceze se vdèkja e 130 personave “nuk ishte asgjë personale”.

Ky gjýkim lidhej me disa vrásje tèrroríste të kryera nga një grup kamíkazësh islamikë më 13 nëntor të 2015 në disa zona të ndryshme të kryeqytetit të Francës. Pjesë e vrásësve ishte edhe 31-vjeçari Abdesalam, i cili u árrestua pak pas atyre episodeve i cili u shpreh se kjo është një përgjigje ndaj súlmeve ajrore franceze në Siri dhe Irak. Me pak fjalë ky grup po merrte hák për “vëllezërit” musliman të Sirisë dhe Irakut.

Ne lúftuam Francën. Ne súlmuam Francën. Ne shënjestrúam popullatën civile. Nuk ishte asgjë personale kundër tyre. Unë e di që deklarata ime mund të jetë tronditëse, por nuk ka të bëjë me ngúljen e thíkës më thellë në plágë, por të jesh i sinqertë ndaj atyre që vúajnë nga píkëllimi i madh”- tha ai.

Rikujtojmë se më 13 nëntor të vitit 2015 nëntë persona të ármatosur dhe kámikazë që ishin pjesëtarë të grupit èkstremist Shteti Islamik (IS) súlmuan disa vende njëkohësisht në Paris dhe rreth tij. Shenjestra e tyre kryesore ishin studiumet ku kishte shumë tifoza, qytetarët nëpër kafene si dhe njerëzit në sallën e koncerteve Bataclan.


TË NGJASHME