HomeTeknologji

Whatsapp jo me vetëm nga një numër, bën ndryshimin e madh

WhatsApp është gati të shtojë një mori karakteristikash të reja, përfshirë dhënien e përdoruesve mundësinë për të përdorur llogarinë e tyre në deri në katër pajisje.

Është vetëm një nga disa veçoritë e reja që vijnë në aplikacion, i cili gjithashtu përfshin mesazhe që mund të shihen vetëm një herë dhe do të zhduken pas pak kohe.

Mbështetja për shumë pajisje ka qenë e përfolur prej kohësh dhe adreson një dështim të madh me WhatsApp kur krahasohet me konkurrentët e tij.

Për momentin, WhatsApp është i lidhur me një telefon dhe numër specifik, që do të thotë se mund të përdoret vetëm siç duhet në atë pajisje. Ndërsa ofron një version “ueb” të aplikacionit.

Por tani përdoruesit do të jenë në gjendje të hyjnë në llogaritë e tyre nga më shumë se katër pajisje. Njoftimi erdhi si pjesë e një bisede mes Facebook shefit ekzekutiv Mark Zuckerberg.

Zuckerberg tha se edhe kur përdorni pajisje të shumta, kriptimi i tij nga fillimi në fund do të jetë ende i paprekur. Ndërsa bisedat do të ndahen midis pajisjeve të ndryshme, as Facebook ose dikush tjetër që nuk është pjesë e tyre nuk do të jetë në gjendje të shohë përmbajtjen, tha ai.

“Do të jetë akoma e koduar nga njëra në tjetrën”, shkroi Zuckerberg në intervistë, e cila u zhvillua përmes një bisede në WhatsApp… “Ka qenë një sfidë e madhe teknike që të gjitha mesazhet dhe përmbajtja juaj të sinkronizohen siç duhet nëpër pajisje madje kur bateria e telefonit tuaj do të mbarojë, por ne e kemi zgjidhur këtë dhe po presim që ta nxjerrim së shpejti! “

Karakteristika e re do të kalojë në një version publik beta “këtë muaj ose pas dy muajsh”, tha Cathcart.

Mungesa e një veçorie të tillë e vë WhatsApp veçanërisht pas shumë aplikacioneve të tjera të bisedave, të tilla si Telegram dhe vetë Messenger i Facebook, të cilat lejojnë përdoruesit të shohin dhe dërgojnë mesazhe në aq pajisje sa të duan dhe t’i sinkronizojnë midis telefonave ose kompjuterave të ndryshëm.


TË NGJASHME