HomeBotë

@WhenweAllVote, nisma e re e ish zonjës së parë në Amerikë

Michelle Obama, ish zonja e parë e Amerikës vazhdon të jetë shumë aktive në jetën sociale të shtetasve amerikanë, ndryshe nga zonja aktuale Melania e cila shkëlqen me veshjet e saj.

Michelle ka njoftuar nismën e saj më të fundit @WhenweAllVote, që synon ndërgjegjësimin e amerikanëve për t’u regjistruar dhe për të marrë pjesë në votime. Ajo kërkon ndihmën e të gjithë njerëzve që të ndihmojnë në këtë aspekt, pasi siç thotë ajo “të votosh e bën demokracinë më të fortë”.

“Akti i të Drejtave të Votimit e bën demokracinë tonë më të fortë, duke u dhënë çdo amerikani, nga të gjitha sferat e jetës, të drejtën për të votuar. Unë mendoj për të gjithë ata njerëz që organizuan, që marshuan, të cilët u paraqitën në sondazhe duke e ditur se mund të frikësoheshin, rriheshin ose largoheshin. Por ata qëndruan dhe luftuan për të drejtën e votës. Unë dua që të gjithë ne të vazhdojmë trashëgiminë e tyre dhe të sigurojmë që çdo amerikan i kualifikuar të hedhë votat e tyre”, shprehet Michelle/tiranapost.al


TË NGJASHME