HomeShowbiz

Yjet shqiptarë urojnë festën e 28 nëntorit

Si sot, 106 vjet më parë Shqipëria e shpalli pavarësinë nga Perandoria Osmane.

Ishte 28 nëntori i vitit 1912 kur në Vlorë, Ismail Qemali ngriti flamurin kuqezi në shenjë të krijimit të shtetit shqiptar.

Me aktin e Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, kryetari i Qeverisë së Përkohshme, Ismail Qemali, njoftoi gjashtë Fuqitë e Mëdha, Anglinë, Italinë, Austro-Hungarinë, Francën, Gjermaninë dhe Rusinë. Po ashtu, u njoftuan edhe shtetet ballkanike, Rumania, Mali i Zi, Serbia, Bullgaria, Greqia e Turqia, duke u kërkuar njohjen e pavarësisë, si rrjedhojë e natyrshme e vullnetit të popullit shqiptar.

E duke nisur nga kjo në Kosovë dhe Shqipëri qytetet janë dekoruar me simbole shqiptare teksa kanë ardhur edhe urimet e para për këtë festë të personaliteteve të njohura.

Në mesin e tyre janë edhe yjet shqiptare të botës së muzikës, kinematografisë dhe artit.

Ata kanë zgjedhur mënyra të ndryshme për të uruar fansat si dhe popullin shqiptar.

Më poshtë janë disa prej urimeve të VIP-ave shqiptarë./telegrafi


TË NGJASHME