HomeTeknologji

YouTube sjell filmat pa pagesë, por me reklama

YouTube kohët e fundit filloi të publikoj një sërë filmash artistikë që shikuesit mund të shikojnë falas, mbështetur nga reklamat. Ndërsa përzgjedhja nuk është e madhe, ka disa nga filmat e famshëm si The Terminator, Legally Blonde dhe Rocky.

Sipas AdAge, platforma video filloi të lëshojë filma në tetor me një kategori “Pa pagesë për të parë” në sektorin e filmit, ku përdoruesit kanë blerë tradicionalisht ose kanë marrë filma me qira. Filmat vijnë me ndërprerje komerciale, me reklama që shfaqen në intervale të rregullta.

Rohit Dhawan, drejtori i menaxhimit të produkteve të YouTube, tha për AdAge se kompania pa një mundësi për konsumatorët dhe reklamuesit dhe vë në dukje se mund të ketë një mënyrë që reklamuesit të “sponsorizojnë” filma ose të shfaqin ekskluzivisht.

Për momentin, zgjedhja është e kufizuar në 100 filma, një përzgjedhje që Dhawan thotë se do të zgjerohet eventualisht.

TechCrunch thekson se Walmart ka zgjedhjen e vet të filmave pa pagesë në Vudu, ndërsa shërbimi Tubi ka përzgjedhjen e vet të madhe të filmave pa pagesë.

Përpjekja e YouTube në këtë fushë ka kuptim – AdAge vëren se çdo herë e më shumë, njerëzit po hyjnë në YouTube nga TV-të e zgjuar dhe shpërndarja e filmave pa pagesë mbështetur nga reklamat mund të jetë një audiencë e re e madhe për rrjetin e gjerë të reklamave të faqes. /Telegrafi


TË NGJASHME