HomeShëndeti

Zbuloni çfarë ndodh në organizmin tuaj nëse konsumoni panxhar çdo ditë

Panxhari është një zhardhok me shumë vlera fantastike për shëndetin e njeriut.
Kjo perime e nëntokës merr prej saj vlerat dhe ushqyesit më të mirë e të rëndësishëm për organizmin.
Panxhari duhet konsumuar rregullisht që të përmirësoj funksionimin e trupit.
Përfitimet që do të marrë organizmi nëse hani panxhar çdo ditë janë:

Performancë më e mirë fizike

Studimet kanë konfirmuar se lëngu i panxharit përmirëson forcën e njeriut gjatë aktivitetit fizik dhe i jep më shumë energji.
Ky lëng duhet pirë 90 minuta përpara aktivitetit fizik ndërkohë që efekti i tij jepet 2-3 orë pas tretjes.

Peshë më e shëndetshme

Njerëzit që hanë më shumë panxhar ose pijnë lëngun e tij rregullisht kanë tendencën të bëjnë zgjedhje më të mençura ushqimore.
Falë tyre, por edhe vlerave të rëndësishme që ofron panxhari, ruajtja e një peshe të shëndetshme trupore bëhet më e lehtë.

Tensioni i ulët i gjakut

Panxhari është një perime shumë e mirë për uljen e tensionit të gjakut dhe konsiderohet si një trajtim alternativ mjekësor ndaj hipertensionit.
Ai rekomandohet të konsumohet rregullisht si një kurë e rëndësishme kundër tensionit të lartë.

Qarkullimi i gjakut

Panxhari ka tendencën të hapë enët e gjakut dhe të përmirësojë qarkullimin e tij.
Ky efekt vërehet kur panxhari konsumohet rregullisht i gatuar ose në formën e lëngut.

Tretje më e mirë

Panxhari është shumë i pasur me fibër.
Një racion me panxhar ofron 3.8 gramë fibë ose 15% të dozës së rekomanduar ditore.
Fibra është e mrekullueshme për sistemin tretës.

Gjumë më i mirë

Përbërësit aktivë të panxharit përmirësojnë shumë funksione të trurit përfshirë: aftësitë e të nxënit, kujtesën, transmetimin e impulseve nervore dhe zbutjen e inflamacionit kronik.
Për më tepër, këto substanca aktive janë domethënëse për përmirësimin e cilësisë së gjumit.

Kujdes

Lëngu i panxharit është shumë i fuqishëm dhe nëse e teproni mund të shkaktojë kaos në sistemin tretës.
Konsumi i tepruar i lëngut të panxharit shkakton akumulimin e metaleve si hekuri, magnezi dhe fosfori në mëlçi.


TË NGJASHME