HomeRajon

Zgjedhjet e 26 majit, rikthehet Silvio Berluskonit

Silvio Berlusconi kthehet si “parlamentar”, si pasojë e zgjedhjeve evropiane të së dielës në Itali.

Falë rikthimit të të drejtave të tij politike nga gjykata e Milanos në maj 2018, “Kavalieri” rimori mundësinë për t’u zgjedhur si kandidat për një post parlamentar brenda dhe jashtë Italisë.

Ish-kryeministri ka vendosur të kërkojë në Strasburg rizgjedhjen e tij si kreu i partisë Forza Italia, pavarësisht nga komplikimet e tij të ndryshme shëndetësore dhe problemet e tjera brenda familjes dhe brenda partisë.

Për politikanin konservator, i cili gjithashtu ka humbur statusin senator në Itali për shkak të dënimit për evazion fiskal në gjyqin e grupit Mediaset, është hera e tretë që ai kthehet në Strasburg.

E para ishte në vitin 1994, por shpejt u mbyll, sepse ishte kryeministër dhe dha dorëheqje pothuajse menjëherë.

Hera e dytë që u zgjodh si deputet ishte gjatë viteve 1999-2001 për shkak të rrethanave politike dhe zgjedhjeve të asaj periudhe, të cilat gjithashtu lidhen me imunitetin e rritur parlamentar që gëzojnë eurodeputetët.


TË NGJASHME