HomePolitikë

Zgjedhjet në Veri të Kosovës, KQZ publikon rezultatet

Ditën e djeshme u zhvilluan zgjedhjet në katër komunat veriore të Kosovës. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka publikuar rezultatet preliminare të zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetar komune në Leposaviq, Zubin Potok, Zveçan dhe Mitrovicë e Veriut, sipas së cilave, kandidatët e Listës Serbe kanë marrë mbi 90 përqind të votave.


Mitrovicë e Veriut:
Lista Srpska: Goran Rakiq me (90.01%)
Partia Demokratike e Kosovës: Gonxhe Çaushi (5.8 %)
Lëvizja Vetëvendosje: Erden Atiq (4.1 %)

Zubin Potok:
“Lista Srpska” Srxhan Vulloviq me (94.5%)
Partia Demokratike e Kosovës: Hysen Mehmeti (2.9%)
Lëvizja Vetëvendosje: Liridona Kahrimani (2.6%)

Leposaviq:
“Lista Srpska”: Zoran Todiq (96.6%)
Partia Demokratike e Kosovës: Shaqir Hetemi (2 %)
Lëvizja Vetëvendosje: Fisnik Veseli (1.4%)

Zveçan:
“Lista Srpska”: Vucina Jankovic (94.7%)
Lëvizja Vetëvendosje: Avdi Peci (2 %)
Partia Demokratike e Kosovës: Ilir Peci (3.3 %)


TË NGJASHME