HomePolitikë

Zgjidhet ambasadori i ri i Britanisë së Madhe në Kosovë

Britania e Madhe ka bërë të ditur emrin e ri të ambasadorit të saj në Kosovë, i cili do të vijë në këtë post në shtator të këtij viti.

Ai do të vijë në këtë post pas mbarimit të mandatit të ambasadorit aktual Ruairi O’Connell, ku ky i fundit do të transferohet një shtet tjetër me mision diplomatik.

Ambasadori i ri, Abbott është i martuar dhe baba i dy vajzave. Gjatë karrierës së tij ka kryer misione të rëndësishme diplomatike dhe politike në shumë vende të botës. Në CV-në e tij thuhet se ka ndjekur një kurs intensiv të gjuhës shqipe që prej vitit të kaluar.

Abbot Uk

TË NGJASHME