HomeLajmi i Fundit

Zhdúkja e biznesmenit, shqiptari prezantohet si ágjent i CIÁ-s dhe máshtron familjarët: Ndodhet në búrg në Serbi

Një person është lënë në búrg për 30 ditë nga Gjýkata Themelore e Prishtinës pasi ákuzohet se ka máshtruar familjarët e biznesmenit Bedri Rexdhepi, i cili është zhdúkur nga data 8 prill, raporton Express

Ai dyshohet se është paraqitur si ágjent i CIÁ-s amerikane te familjarët e biznesmenit duke u thënë atyre se ai gjendet në búrgun e Nishit në Serbi dhe për ta nxjerrë nga aty duhen 3 mijë apo 4 mijë euro.

“Ekziston dyshimi i bazuar se i pándehuri S.G. me datë 30.07.2021, në Hib Petrol në Prishtinë, i ka vënë në lajthim familjarët e të dëmtuarít B.R. i cili është i zhdúkur, duke paraqitur fakte të rreme kinse për gjetjen e tij, me qëllim të përfitimit të dobisë së kúndërlígjshme pasurore në atë mënyrë që ka kontaktuar përmes mesengerit vëllain e B.R., V., duke u prezantuar si agjent i CIÁ-s Amerikane, është aránzhuar një takim në mes tyre ku është prezantuar me emrin Ardian O’Neil Bajraktari, duke ja prezantuar një ID kartelë të falsifikuar në shpejtësi, duke i thënë së është i gatshëm ta gjejë vëllain dhe ka kërkuar që komunikimi të bëhet përmes emalit [email protected] dhe pas shkëmbimit të disa emaleve i dyshuari i ka thënë të dëmtuarít V.R. se ka komunikuar me autoritetet në Serbi dhe ka kuptuar se vëllai i tij i zhdukúr gjendet në búrgun e Nishit në Serbi dhe për ta nxjerrë prej aty, fillimisht i nevojiten 3000 deri 4000 euro dhe me qëllim që ta bind V.R., i njëjti ja ka dërguar disa emaile në gjuhën serbe dhe angleze se kinse e ka konfirmuar nga zyrtarët e Serbisë këtë komunikim ja ka përcjell tani të dëmtuarit V.R. duke cekur se këtë komunikim e ka kthyer qeveria e Serbisë në emër të Milorad Petkoviq, ku më pas e kanë lënë të takohen më datë 02.08.2021, për t’i marrë paratë te Hib Petroli afër stacionit të autobusëve dhe aty është arritur të ndalohet dhe árrestohet nga Polícia e Kosovës”, ka njoftuar Gjýkata.

Gjýkata bën të ditur se i pándehuri dyshohet për veprat penále “Máshtrim”, “Shántazh”, “Prezantim i rremë si person zyrtar”, “Falsífikim i dokumentit” dhe “Manipulím i provave”.

“Gjyqtarí i procedurës paraprake kërkesën e prókurorit të shtetit për caktimin e masës së paraburgímit kundër të pandehurít S.G. e ka aprovuar si të bazuar dhe të njëjtit i ka caktuar masën e parabúrgimit në kohëzgjatje prej një (1) muaji. Të pandehurít S.G. parabúrgimi i caktohet në bazë të nenit 185 dhe nenit 187 paragrafi 1 nën paragrafi 1.1 dhe 1.2, pika 1.2.1, 1.2.2 dhe 1.2.3 të KPPK-së”, bëhet e ditur në njoftimin e Gjýkatës./GazetaExpress/


TË NGJASHME