HomeLajmi i Fundit

Zhvlerësimi i lirës/ Populli turk púshton rrugët, kërkojnë largimin e Erdoganit

Qytetarët që dolën në rrugë si kundërpërgjigje ndaj rritjes anormale të kursit, po shtojnë revoltën në shumë krahina me sloganin “Qeveria jep dorëheqjen”.

Ndërkohë që rritja e fortë e këmbimit valutor dhe zhvlerësimi i lirës turke vazhdojnë, qytetarët vijojnë të dalin në rrugë në shumë zona të vendit.

STAMBOLL

Forcat e Punës, Paqes dhe Demokracisë së Stambollit u mblodhën për të organizuar një deklaratë për shtyp në Statujën e Demit në Kad?köy me thirrjen “Ne nuk jemi të detyruar ndaj këtij pushteti, këtij urdhri”.

Para njoftimit, shumë pjesë të Kad?köy u rrethuan nga policia. Policia ndërhyri në turmën e mbledhur në Bahariye. Shumë njerëz u rrahën dhe u ndaluan. Policia i pengoi punonjësit e shtypit të bënin foto.

Nga ana tjetër, policia ka ndërhyrë ndaj qytetarëve të mbledhur në lagjen Bak?rköy’ Zuhuratbaba. Mësohet se një person është vënë në mbajtje.

ANKARA

Në lagjen Mamak Mutlu, ata që dolën në rrugë me një pankartë ku shkruhej “Nuk kalojmë dot” marshuan me sloganet “Qeveria jep dorëheqjen”. Policia sulmoi ata që dolën në rrugë. 6 persona u ndaluan.

Studentët e METU-së, të mbledhur në kampus, marshuan pas pankartës ku shkruhej “METU po ecën, lufta po rritet”, duke brohoritur “Qeveria jep dorëheqjen”.

Policia, e cila donte të pengonte deklaratën për shtyp dhe marshimin në portën A4, ndërhyri me gaz lotsjellës dhe plumba gome ndaj studentëve që bënin thirrje për dorëheqjen e qeverisë.

Video: BirGün/ Nisa Küçük

SAMSUN

Qytetarët që u mblodhën në Kalimin e Sulaymaniyah me thirrjen e Forcave të Punës dhe Demokracisë në Samsun thanë: “Qeveria duhet të japë dorëheqjen”.

Video: Sendika.org

ANTALIA

Forcat e Punës dhe Demokracisë në Antalia nisën të mblidhen para Bankës Popullore të Rrugës së Mbyllur për të protestuar kundër krizës ekonomike. Policia ngriti një barrikadë përballë turmës.

Forcat e Punës dhe Demokracisë, marshimet e të cilave u penguan, dhanë një deklaratë për shtyp para Bankës Popullore të Rrugës së Mbyllur. Zëdhënësi Afat i Platformës së Degëve të KESK-it në Antalia, Devrim Mol, lexoi komunikatën për media.

ne nuk mund të kalojmë-isyani-il-il-buyiyor-hukumet-istifa-947724-1.

DYARBEKIR

Platforma e Punës dhe Demokracisë në Amed protestoi kundër krizës ekonomike dhe rritjes së kursit të këmbimit në sheshin Da?kap? duke thënë ‘Nuk ia dalim dot’. Në deklaratën në të cilën u hap pankarta “Nuk ia dalim dot”, u zhvendosën pankartat “Do të gjykohesh”, “Të çorove”, “Pallati është arsyeja, dollari dhe rezultati”.

ne nuk mund të kalojmë pas-isyani-il-il-buyiyor-hukumet-istifa-947780-1.

TË NGJASHME